Kapcsolat

Az e-Certis-ről röviden

01. december 2016
Az e-Certis rendszert az EU hozta létre az egyes országok közbeszerzési eljárásaiban való könyebb eligazodás érdekében. Az e-Certis kifejezéssel leginkább abban az esetben találkozhat, ha egy másik uniós ország közbeszerzési eljárásában kíván részt venni. 
 

Mi az e-Certis Rendszer?

Az EU tagországaiban a közbeszerzési eljárásokban jellemzően számos tanúsítványt, igazolást írnak elő, melyet az ajánlattevőnek kell benyújtania. Mivel országonként eltérő nevű vagy akár tartalmú dokumentumokról beszélünk, ezek beazonosításában segít az e-Certis. 
 

Hogyan használható az e-Certis?

A rendszer könnyen elérhető a Bizottság honlapján, regisztrációt nem igényel. A kereső segítségével, illetve az ország kiválasztásával megtekinthetjük, hogy általában milyen dokumentumokat kell benyújtani, ha ajánlattevőként kívánunk részt venni egy közbeszerzési eljárásban. Ellenőrizhetjük, hogy mi a kért dokumentum tartalma, illetve hogy megfelel-e az itthon kiállított dokumentum az ott elvártnak.
 

Az e-Certis-szel érvényesíthető egy dokumentum?

Nem. Az e-Certis nem ad garanciát arra, hogy az ott felsorolt, illetve az általunk beadott dokumentumot az ajánlatkérő elfogadja. Az e-Certis információs rendszer segít a tanúsítványok és egyéb dokumentumok beazonosításában.   


A tender-ertesito.hu nem felelős a linkelt oldalakon megjelenő tartalmakért.