Kapcsolat

Kevesebb hirdetmény nélküli eljárás 2017-ben és további változások

22. január 2017
A lehetséges ajánlattevők szemszögéből a közbeszerzési törvény 2017 Január 1-vel életbe lépett módosításának egyik kiemelten fontos célja a hirdetmény nélküli eljárások visszaszorítása, illetve a négy ajánlattevős eljárások megszűntetése. Fontos változást vezet be továbbá az összefoglaló tájékoztatással induló eljárások esetén is.

A Hatóság ezentúl minden hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetében részletes indokolással ellátott határozatot hoz és a döntést a honlapján is megjelenteti. Műszaki-technikai sajátosság vagy kizárólagos jogokra való hivatkozás esetén az ajánlatkérő előzetes átláthatóságra vonatkozó hirdetményt tesz közzé.

Az összefoglaló tájékoztatással induló eljárások esetén az ajánlatkérő a tájékoztatóval egyszerre köteles a Közbeszerzési Hatóság részére minimum három gazdasági szereplő nevét és címét bejelenteni, akik számára a tájékoztatást saját maga elküldi. Az ajánlatkérőnek az ajánlatok bontásakor ismertetnie kell ezt a három gazdasági szereplőt. 

A négy ajánlattevős eljárás árubeszerzés és szolgáltatás-megrendelés esetén megszűnik. Építési beruházások esetén 300 millió forint felett az ajánlatkérőnek a beszerzését összefoglaló tájékoztatással kell meghirdetnie, továbbá minimum öt gazdasági szereplőt meg kell hívnia az eljárásba.

További részletekért töltse le a törvénymódosításról szóló tájékoztatót itt.

A tender-ertesito.hu nem felelős a linkelt oldalakon megjelenő tartalmakért.