Kapcsolat

Átállás az elektronikus közbeszerzésre

12. december 2017

Átállás az Elektronikus Közbeszerzésre 2018-tól: Az EU szabályozásának megfelelően Magyarországon is hamarosan teljes egészében át kell állni a papír alapú közbeszerzésről az elektronikus közbeszerzésre. 


Mikor várható az átállás?

A végső átállást a vonatkozó kormányrendelet 2018.Április.15-re szabta meg. Ettől a dátumtól minden közbeszerzési eljárást kötelezően az elektronikus közbeszerzés rendszerén keresztül kell megindítani.  
 

Mi az EKR?

Az EKR az elektronikus közbeszerzési rendszer rövidítése. A gyakorlatban ez egy olyan hivatalos interaktív platform (ekr.gov.hu) ahol minden nyilvános közbeszerzési eljárás megtekinthető és követhető lesz. A jelenleg is használt http://kba.kozbeszerzes.hu oldalt fogja helyettesíteni.
 

Mit szükséges tenni az átállás előtt?

Elsőként regisztrálni szükséges amit a https://ekr.gov.hu/portal/kezdolap oldalon tehet meg. A későbbiekben bizonyos folyamatokat ezen oldalon tud majd elindítani (pl.: ezen az oldalon jelezheti érdeklődését egy összefoglaló tájékoztatóra)
 

Változik a Tender-Értesítő szolgáltatás?

A Tender-Értestő szolgáltatás továbbra is azt a többlet szolgáltatást és információt nyújtja amivel a korábbi honlapok illetve az új EKR rendszer sem rendelkezik:
  • Az e-mail értesítő szolgáltatás segítségével azonnal értesülhet az újonnan megjelenő kiírásokról nem kell keresgélnie, és regisztráció nélkül megtekintheti azokat.
  • Kollégáink cpv kódokkal és kulcsszavakkal dúsítják a hiányos tartalmú kiírásokat, hogy azok minden potenciális ajánlattevőhöz eljussanak.
  • A Tender-Értesítőben továbbra is megtalálja az értékhatár alatti kiírásokat illetve a magán jellegű beszerzési ajánlati felhívásokat, amik mára az összes kiírás harmadát teszik ki.

Ha további kérdése van keresse ügyfélszolgáltatunkat bizalommal.

Az elektronikus közbeszerzés részleteit megismerheti az alábbi előadáson is: Elektronikus Közbeszerzés Konferencia


 

A tender-ertesito.hu nem felelős a linkelt oldalakon megjelenő tartalmakért.