Kapcsolat

Jó hír a kis és középvállalatoknak

08. február 2016
Jó hír a kis és középvállalatoknak:

Az Európai Bizottság Januárban elfogadta az úgynevezett egységes európai közbeszerzési dokumentumot (European Single Procurement Document - ESPD) ami jelentősen csökkenti az adminisztratív terheket a vállalatok, különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára.

Jelenleg az országonként eltérő szabályozás eltérő adminisztratív terheket jelent, a változtatással azonban egységesen kell majd a vállalkozásoknak az alkalmassági feltételekről nyilatkozni. Ez elektronikus úton történő önvizsgálat szerinti  bevallást jelent, azaz nem kell minden vállalatnak az alkalmasságot igazoló dokumentumokat benyújtani.   Csak a nyertes vállalatnak szükséges az igazoló dokumentumokat rendelkezésre bocsátani.
Az új rendszer szerint a pályázók arról nyilatkoznak , hogy kérésre késedelem nélkül tudják biztosítani a szükséges dokumentumokat a  megfelelés igazolása céljából, kivéve, ha azok már elérhetőek a nyilvántartásban.

 Az ezt kiszolgáló ingyenes web-alapú rendszer kialakítása folyamatban van a tagállamokban, azonban lehetőség van a teljesen elektronikus rendszer bevezetéséig (legkésőbb 2018. Október 18.) az egységes dokumentumot papír alapon kitölteni és szkennelve, elektronikus úton elküldeni. 

A tender-ertesito.hu nem felelős a linkelt oldalakon megjelenő tartalmakért.