Kapcsolat

Hogyan változnak a kiírások az új közbeszerzési törvény miatt?

01. december 2015
Az új közbeszerzési törvény amely 2015 Novemberében lépett életbe több újdonságot is tartalmaz amire érdemes odafigyelni a közbeszerzési kiírások kapcsán. Ezek közül az egyik amely a Tender Értesítő által szolgáltatott adatokban is változást hoz az úgynevezettet összefoglaló tájékoztató.
 
Az összefoglaló tájékoztató bevezetése:
Ez a törvényi változtatás lehetővé teszi, hogy a közbeszerzési eljárás ne hirdetménnyel hanem egy összefoglaló tájékoztatóval induljon meg. Ez a tájékoztató tartalmazza a kiírás főbb műszaki és szerződéses feltételeit. Az ajánlattevők a tájékoztatás alapján jelentkezhetnek az ajánlatkérőnél annak érdekében, hogy az eljárás megindításakor a közbeszerzési hirdetményt megkapják. A törvény úgy rendelkezik, hogy csak azok számára kell az eljárást megindító felhívást kiküldeni akik azt az összefoglaló tájékoztatóban leírtak alapján a megfelelő módon jelezték.
 
A Tender Értesítő adatbázisában elérhetőek az összefoglaló tájékoztatók is. Ezeket automatikusan, ahogy korábban a hirdetményeket e-mailben is kiküldjük az egyéni profilbeállítások alapján.
 
Ezen a linken talál egy példát az ilyen összefoglaló tájékoztatóra: Összefoglaló tájékoztató
 
A törvény teljes terjedelmében letölthető a Közbeszerzési Hatóság honlapjáról:
http://www.kozbeszerzes.hu/data/attachments/2015/10/15/Kbt_2015_11_01_teljes_KHS.pdf
 

A tender-ertesito.hu nem felelős a linkelt oldalakon megjelenő tartalmakért.