Kapcsolat

Gyakori kérdések

A (közbeszerzési) kiírásokról általában

A közbeszerzés az államigazgatási és egyéb költségvetési szervek közszolgáltató tevékenységükkel közvetlenül összefüggő árubeszerzéseinek, építési beruházásainak és szolgáltatási megrendeléseinek külön törvényben meghatározott köre, amelynek értékhatárát Magyarországon az éves költségvetési törvény állapítja meg.

A közbeszerzés célja az államháztartás kiadásainak ésszerűsítése, a közpénzek felhasználásának átláthatóvá tétele, széles körű nyilvános ellenőrizhetősége, továbbá a közbeszerzések során a verseny tisztaságának biztosítása.

A magyarországi közbeszerzéseket a Közbeszerzések Tanácsa felügyeli. A közbeszerzések pályázatainak hivatalos megjelentetése a Közbeszerzési Értesítőben történik, de a 2010. évi LXXXVIII. tv. értelmében nem kötelező a Közbeszerzési Értesítőben való megjelentetés.

A közbeszerzésnek többféle formája lehet értékhatártól (például nemzeti, EU-s) eljárási formától (pl. nyílt, meghívásos), a közbeszerzés tárgyától (például tervpályázat) stb. függően, a közbeszerzési törvény alapján.

Mi a következő forrásokból meritünk:

 • Európai Unió hivatalos lapja (TED)
 • Közbeszerzési értesítő: Magyar Köztársaság hivatalos közlönye (a közlönyben feltüntetett pályázati felhívásokat ingyenesen terjesztjük, fizetett szolgáltatás csak a keresés és e-mailen való küldés)
 • Magyar nyomtatott sajtó
 • Magyarországi internetes honlapok
 • Németország, Ausztria, Svájc, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Szlovénia, Horvátország, Bulgária, Románia, Szerbia, Nagy Britannia, Spanyolország, Ukrajna és Görögország hivatalos közbeszerzési közlönyei, illetve minden az előzőekben Magyarországra is említett forrás, amely ezen felül információkkal szolgálhat.
   

A közbeszerzés egyre fontosabb gazdasági beszerzési forma, főleg, mivel Magyarország Európai Unióba való belépésével egyre több uniós forrás elköltését közbeszerzéshez kötik. Nagyon sok közbeszerzési felhivás jelenik meg, hivatalos publikációkban, honlapokon, újságokban.

Ha az Ön cégének fontos üzleti lehetőségek a közbeszerzésben megjelenő kiírások, az e-mailben naponta érkező, cégreszabottan leválogatott tenderek nemcsak a keresgéléssel eltöltött időt takarítják meg Önnek, hanem így egy forrásból, megbízhatóan értesülhet minden az Ön számára érdekes üzleti lehetőségről.

Az oldalon található letöltések/ további érdekességek menüpontban, tippeket, anyagokat, dokumentációt talál, amelyek segíthetik Önt a közbeszerzésben való sikeresen részvételben.

A tender-értesítő.hu / Gyakori kérdések a kipróbálás előtt

A Tender-értesítő Kft a magyarországi és az európai uniós közbeszerzési pályázatokat figyeli. Különös tekintettel nemzeti értékhatáros kiírásokat és a nemzeti értékhatár alatti, úgynevezett "privát" pályázatokra fordítunk nagy figyelmet. Így adatbázisunk nemcsak hogy átfogó, de ezek a kiírások kifejezetten a kis és középvállalkozások számára kiemeleten fontosak, és bíztosítanak új üzleti lehetőségeket. 

Igen, ez a tender-ertesito.hu egyik legnagyobb előnye. Versenytársainkkal ellentétben, mi nem csak a közbeszerzés keretein belül, Magyarországon vagy a TED-en publikált kiírásokat figyeljük, de a cégek, önkormányzatok, társaságok websitejait, és a mediaban megjelenő pályázati kiírásokat is. Ezért lehetséges, hogy Európa szerte nagyobb és átfogóbb adatbázissal rendelkezünk a nemzeti értékhatár alatt, mint felette.

A kiírásokat Magyarországon több mint 1000 forrásból gyűjtjük, melyeket naponta figyelünk, és további több ezer forrást dolgozunk fel ugyancsak naponta Európa szerte. Ez a lista tartalmazza a kormányzati portálokat, régiós, önkormányzati websiteokat, kiíró szervezetek saját honlapjait, városét, akár falvakét is.

Természetesen érthető okokból, a teljes listát nem áll szándékunkban nyilvánossá tenni, hiszen ez sikerességünk egyik alapja, és munkatársaink heti sok órát töltenek azzal, hogy ezt folyamatosan újabb forrásokal bővíthessük.

Több lehetséges módja van, hogy meggyőződjön róla hogy van-e és hogy hány kiírás az Ön cégének érdekes üzleti lehetőség a közbeszerzésben:

 • Nézze meg a honlap bal oldalán található legördülő menüben, a gyakran keresett üzleti szektorokat. (Kérjük vegye figyelembe, hogy ez csak egy kis része az egésznek- az adatbázisban a cége saját igényeinek megfelelően kereshet)
 • Adjon meg keresőszót a "gyorskereső"-ben, melyet a honlap bal oldali oszlopában talál. A keresőszó ne legyen márkanév, de egy az Ön cégének érdekeltségi körét jól jellemző kifejezés.
 • Regisztráljon ingyenes tesztidőszakra, és ügyfélszolgálatunk segíti Önt a legmegfelelőbb profil beállítások megadásában. Egy héten keresztül naponta elküldjük Önnek a napnta megjelenő új kiírásokat, de az arhívumunkban található összes kiíráshoz is hozzáfér. Így megtudhatja például, hogy az elmúlt év során hány kiírás jelent meg az Ön profiljában - és ez felvázolhatja a következő egy év lehetőségeit is.
 • Hívja ügyfélszolgálatunkat a 06-1-273-04-72-es telefonszámon, és mí lefuttatunk Önnek egy keresését az Ön érdeklődésének megfelelően.

Nem, csupán annyit jelent hogy az Ön cégének érdeklőséi körét nem listáztuk a leggyakrabban keresett iparágak között. Ha minden az adatbázisunkban kereshető iparágat ide is összegyűjtenénk,a lista túl hosszú és nehezen használható lenne.

Könnyedén használhatja viszont az ugyancsak a honlap bal oldalán található "gyorskeresés" -t, keresőszó megadásával meggyőződhet róla, van e ilyen típusú kiírás az adatbázisban.

Nem, az ingyenes és kötelezettségmentes tesztidőszak a 7.napon automatikusan lezárul és egyúttal a hozzáférés a tender-ertesito.hu belső felületéhez korlátozott lesz. Amennyiben elő szeretne fizetni, az előfizetési lehetőség továbbra is elérhető a belső felületen, de keresésre, profilbeállításra nincs lehetőség.

Az előfizetést érintő kérdések

Szolgáltatásunkat a megrendelőlap kitöltésével rendelheti meg. Kérje a megrendelőlapot ügyfélszolgálatunktól a 06-1-273-04-72 -es telefonszámon, vagy e-mailben az info@tender-ertesito.hu címen.

Előfizetését banki átutalással tudja kiegyenlíteni.

A tender-ertesítő.hu pályázatfigyelő szolgáltatása nem ajánl 1 évnél rövidebb előfizetési időszakot, mert hiszünk benne, hogy a közbeszerzésben való részvétel egy stratégia, hosszú távú befektetés. Így, az éves előfizetési időszak ajánlásával tudunk mi is versenyképesek maradni és csökknteni adminisztrációs költségeinket.

Amennyiben nem érzí biztosnak, hogy részvétele a közbeszerzésben sikeres lehet, vagy hezitál hogy milyen üzleti előnye származhat ha közbeszerzési pályázatfigyelést használ, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatos munkatársunkkal, hogy segíthessük Önt a döntésben.

A tender-ertesito.hu nem felelős a linkelt oldalakon megjelenő tartalmakért.