Kapcsolat

Átállás az elektronikus közbeszerzésre

12. december 2017
Átállás az Elektronikus Közbeszerzésre 2018-tól: Az EU szabályozásának megfelelően Magyarországon is hamarosan teljes egészében át kell állni a papír alapú közbeszerzésről az elektronikus közbeszerzésre. 


Mikor várható az átállás?

A végső átállást a vonatkozó kormányrendelet 2018.Április.15-re szabta meg. Ettől a dátumtól minden közbeszerzési eljárást kötelezően az elektronikus közbeszerzés rendszerén keresztül kell megindítani. A rendelet meghatározott un. átmeneti időszakot 2017.December.31-től, ami alatt az ajánlatkérőnek lehetősége van a papír és az elektronikus eljárás párhuzamos alkalmazására. 
 

Mit szükséges tenni az átállás előtt?

Ajánlattevőként a rendszerbe való regisztrálás az első legfontosabb lépés. Ezt a https://ekr.gov.hu/portal/kezdolap oldalon teheti meg. Mivel az eljárások csak később fognak itt megjelenni jelenleg csak a honlap struktúrájával tud megismerkedni. Aktív eljárások várhatóan Januártól fognak itt megjelenni. 
 

Változik e a Tender-Értesítő szolgáltatás?

A Tender-Értesítő szolgáltatás alkalmazkodik az új kihirdetési formához, és a korábbi évekhez hasonlóan minden közbeszerzési eljárásról értesítjük ügyfeleinket a szokásos napi e-mailekben. 

 

A tender-ertesito.hu nem felelős a linkelt oldalakon megjelenő tartalmakért.